Versenyszabályzat

A HRBEST pályázat kiírója a HRFEST szervezője (Participatio Kft. adószám: bankszámlaszám: ), a továbbiakban, mint szervező.

 Nevezés

A pályázatra nevezhető egy tetszőleges szervezet HR-es működését elősegítő stratégia, aktivitás, kampány, amely a nevezési időszakban elkezdődött, éppen zajlik, vagy a nevezési időszakban fejeződött be.

 A HRBEST 2019-es verseny nevezési időszaka: 2017. január 1 – 2019 április 15.

A nevezés feltétele a nevezési díj megfizetése. A nevezési díj 2019. április 30-ig: 34.900 Ft pályázatonként, 2019. április 30. után 39.000 Ft, amennyiben egy pályázó 3 vagy annál több pályázatot ad be, a nevezési díj pályázatonként 29.000 Ft. A nevezési díjnak a pályázat beérkezését követő 30napon belül, de lekésőbb a pályázatok leadási határidejének napján be kell érkeznie a szervező bankszámlaszámára.

A nevezéseket a HRBEST weboldalán elektronikusan kell feltölteni a nevezés menüpont alatt található nevezési lap kitöltésével

 Zsűrizés

A HRBEST-re nevezett pályázatok zsűrizése két fázisban történik.

A nevezett munkákat először egy nagylétszámú előzsűri értékeli. A zárt online pontozási rendszerrel működő zsűrizés végére összeáll a HRBEST shortlistje, amelyre a mezőny legjobb munkái kerülnek. Az online zsűri tagjai a pályázatokra a zárt rendszeren keresztül 1-10 ig adhatnak pontokat. Az egyes zsűritagok által leadott pontszámokat a zsűritagok nem látják, ahogy a pályamunka aktuális összes pontszámát sem.

Az online zsűrizés után, az adott pontszámok alapján kialakul a pályázatok élmezőnye (shortlist), amely a pontozásos eredmények alapján a középérték felett helyezkedik el.

A shortlistre került munkákat a HRBEST főzsűrije egy személyes zsűrizés során értéli. A zsűri itt véglegesíti az eredményeket, amelyeket a nyilvánosság a HRBEST díjkiosztó gáláján 2019. október 17-én este ismerhet meg.

A zsűrinek joga van egy-egy pályázatot más kategóriába átsorolni, amennyiben a pályázat jobban illeszkedik a másik kategóriába, vagy ott több esélye van díjat nyerni.

Azok a zsűritagok, akik érintettek egy-egy pályázatban, az adott főkategóriában nem szavazhatnak online szavazáskor, a személyes zsűrizéskor pedig átmenetileg kötelesek elhagyni a szavazás helyszínét.

Díjak

A zsűri minden kategóriában oszthat arany, ezüst és bronz díjakat, akár többet is, de arra is lehetősége van, hogy amennyiben az adott kategóriban a munkák színvonala nem éri el a díjazáshoz elvárt szintet, abban az esetben nem oszt díjat.

Értékelési szempontok

A HRBEST zsűrije kategóriánként eltérő szakmai szempontokat mérlegel a pályázatok értékelésekor. A zsűri kategóriákra specializált értékelési szempontrendszert kap a zsűrizés megkezdése előtt. A zsűrit úgy állítottuk össze, hogy minden kategóriának vannak speciális szakértői.