HRBEST OF 2019 – Jövőálló megoldások – avagy agilis sebességre kapcsol a HR

Tanulj 2019 HRBEST díjazottaitól!

A HRBEST 2019 FUTUREPROOF ORGANIZATIONS by Microsoft kategóriájában ARANY MINŐSÍTÉSt kapott a ShiwaForce.com Zrt. Jövőálló HR-megoldások – agilis sebességre kapcsol a HR című projektje.

Tóth-Szabó Linda, a Shiwaforce HR menedzsere idézi fel díjazott projektjüket:
Miért indultatok tavaly a HRBEST-en?

Több éve követjük a HR Fest eseményeit, mindig rendkívül inspiráló ez a környezet, tavaly pedig úgy éreztük, hogy érdemes megosztani a saját tapasztalatainkat is ezzel a közösséggel, visszaadni az inspirációból. Az élet pedig visszaigazolta ezt a gondolatot, nagyon büszkék vagyunk, hogy a pályázatunk díjnyertes lett.

Pár mondatban mutasd be a nyertes projektet!

Az agilis módszertanokat és szemléletet az elmúlt 5 év során folyamatosan a HR területre is kiterjesztettük. Felismertük, hogy a gyors növekedés folytatásához meg kell őrizni a kisebb cég rugalmasságát, gyorsaságát, hatékonyságát akkor is, ha már nagyobb volumenben keresünk munkatársakat. A jelentkező- és munkatársközpontú folyamatok könnyen adják magukat egy kis szervezetben, de nem lehetetlen skálázni ezeket. Ezeket az agilis, ugyanakkor adatvezérelt HR folyamatokat és szemléletet mutattuk be a HR különböző területein: recruitment & candidate experience, onboarding, employee engagement, employer branding.

Szerinted miért ti nyertetek, mi volt a pályázatban a bizonyos x-faktor?

A jövő munkahelyét mutattuk be, ami  emberközpontú, nyitott, mégis fegyelmezett és strukturált, vagyis a mi értelmezésünkben agilisan működik. Az agilitás korábban az IT szervezetek jellemzője volt, de ma már egyre többször tapasztaljuk: ez más vállalatoknál, más iparágakban is igénnyé, szinte követelménnyé vált. Azt gondoljuk, hogy ezt a követhető mintát fedezhette fel a közönség és a zsűri is a megoldásunkban.

Kiknek köszönhető, hogy a projekt ilyen sikeres lett?

A ShiwaForce szervezete évtizedes tapasztalattal rendelkezik nem csak az agilis fejlesztési módszertanok napi használatában, de abban is, hogy a változásokra, új igényekre, körülményekre gyorsan és eredményesen reagáljunk. A vezetés és a kollégák is végig nagyon támogatóak voltak, ez nem egyedül a HR érdeme, a programban benne van több más terület tudása is, szerencsére nálunk mindennapos, hogy egy konkrét megoldandó feladatra több, akár távoli területről is összejönnek szakértők egy komplex megoldás érdekében.

Azóta mi lett a projekt sorsa?

A HRBEST díj reflektorfénybe tette ezt a megoldást, amit egyébként azóta is használunk, folyamatosan csiszolunk, fejlesztünk. Mostanában egyre több megkeresést kapunk ügyfelektől vagy akár egyéb piaci szereplőktől, hogy mutassuk be nekik, tanítsuk meg, vagy akár implementáljuk náluk is ezt. A legtöbb nagy szervezetben senki nem szeret már új eszközöket bevezetni célfeladatokra, senki nem akar még egy időmenedzsment szoftvert venni, viszont rengeteg cég használja fejlesztői területen az Atlassian ökoszisztémát, amin belül ez a HR-megoldás pillanatok alatt megépíthető extra erőforrások, befektetések nélkül.

Vissza