HRBEST OF 2019 – Innonic Academy

Tanulj 2019 HRBEST díjazottaitól!

HRBEST 2019 LIFE@WORK – DEVELOPMENT & RETENTION – powered by Union kategóriájában ARANY MINŐSÍTÉSt kapott az Innonic Group Innonic Academy című projektje.

Innonic Academy egy belső tudásmegosztó, fejlesztési rendszerünk, amely a kollégák folyamatos fejlődése érdekében indult, majd ez nőtte ki magát egy külsős vendégeknek is elérhető eseménysorozattá, különböző csatornákat felhasználva. Pál Erika osztja meg emlékeit az Innonic tavalyi nyertes projektjéről.

Miért indultatok tavaly a HRBEST-en?

Legelső alkalommal a debreceni HR Fest rendezvényen hallottunk a lehetőségről, talán akkor volt a első alkalom, hogy meghirdettétek a pályázati lehetőséget. Már akkor tudtuk, hogy biztosan szeretnénk indulni valamelyik kategóriában, hiszen olyan sok érdekes projekt volt már akkor is a tarsolyunkban.

Számunkra mindig fontos volt a tanulás, a kísérletezés és ezt a lehetőséget is annak tartottuk. Szerettük volna megmérettetni magunkat, megmutatni, hogy hogyan dolgozunk, és mennyire fontosnak tartjuk azt, hogy ne féljünk időt és energiát szánni a kollégák fejlesztésére.

Pár mondatban mutasd be, kérlek, a nyertes projektet!

Az Innonic Academy egy belső tudásmegosztó, fejlesztési rendszerünk, amely a kollégák folyamatos fejlődése érdekében indult, majd ez nőtte ki magát egy külsős vendégeknek is elérhető eseménysorozattá, különböző csatornákat felhasználva.

Saját, belsős rendszerünk részét képezi  a több száz könyvből álló céges könyvtárunk, kurzusok és képzések,  workshopok, vezetői képzések, vagy TechTea beszélgetéseket. Illetve számos konferencián vettünk már részt előadóként és vendégként is.

A nem csapattagok számára indítottuk a blog oldalunkat, és egy podcast csatornát, ahol már most is számos témában hallgathatóak előadások. Az Innonic Academy Talk előadásokból videó anyagokat készítettünk és feltöltöttük a Youtube csatornánkra, amelyeken ma már több mint 33 000 megtekintés van. Így azok az érdeklődök, akik például a távolság miatt személyesen nem tudtak részt venni az előadásokon, online bármikor megnézhetik.

Szerinted miért volt sikeres a pályázat, mi volt benne az a bizonyos x-faktor?

Ma már számos cég fordít időt arra, hogy a saját kollégáit fejlessze, de nekünk ez meg volt az első pillanattól kezdve, és folyamatos fejlesztés mellett töretlenül működik.

Azzal, hogy az Innonic Academy tudásanyagait megosztottuk, hogy visszaadjunk valamit a debreceni, majd az országos közösségnek, minket hatalmas büszkeséggel tölt el.

Minden alkalommal, amikor a díjra pillantunk, tudjuk, hogy valami igazán maradandót sikerült alkotnunk.

Kiknek köszönhető, hogy a projekt ilyen sikeres lett?

Zajdó Csaba – ügyvezetőnk, és mindenki mentora, aki alapító társaival mindig arra buzdít minden kollégát, hogy tanuljon és folyamatosan fejlődjön. Zombori Dénes és Rab Máté –  akik töretlenül keresik az újabb és újabb fejlődési lehetőségeket, rendezvényeket, és folyamatosan segítik az Innonic Academy előadót a felkészülésben. Szántai Tibor – a Marketers of Debrecen megálmodója és főszervezője. Pál Erika – 360-as felmérés koordinálója, pályázati anyag elkészítője, rendezvények szervezője.

A Produkciós csapat, műsorvezetők, operatőrök, és vágók nélkül ezek a projektek soha nem készülhettek volna el. Valamint természetesen minden Innonic Academy Talk, és Podcast vendégünknek, és az Innonic-nál dolgozó remek csapatnak, akik folyamatosan arra törekszenek, hogy jobbak és jobbak legyenek a saját szakterületükön.

Azóta mi lett a projekt sorsa?

Az Innonic Academy számunkra egy kicsit mindig változó, de örök része marad a céges, kulturális életünknek.

Tavaly a podcast csatornánk csak tervekben volt meg, azóta sikeresen elindítottuk, és remek előadásokat, beszélgetéseket hallgathatunk meg. Az Innonic Academy Talk előadásaink is pörögnek, ma már sokkal nevesebb, profibb előadókkal, akiktől mi is nagyon sokat tudunk tanulni, és öröm őket az Innonic ház falain belül tudni. A Covid miatt nekünk is át kellett alakítani az előadások menetét, hiszen mindenki biztonságát kellett elsősorban szem előtt tartanunk, így az előadásokat webinárumokká szerveztük át, és élőben közvetítettük az érdeklődök felé.

Amire rájöttünk, hogy az online Talentlms platform, amit elkezdtünk használni, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és a saját kurzusainkat áthelyeztük egy másik, általános online platformra, amelyek továbbra is szabadon elérhetőek. Ezen dolgozunk még, hogy ezeket a kurzusokat még  érdekesebbé, informatívabbá varázsoljuk.

Természetesen továbbra is remekül működnek a könyvklubbok, TechTea rendezvények, ahol a tudásmegosztás épp olyan hétköznapivá vált, mint ahogyan az első kávét lefőzzük reggelente.

Folyamatosan törekszünk arra, hogy továbbra is biztosítsuk a kollégáink részére, hogy fejlődjenek és a lehető legjobban ki tudják teljesíteni önmagukat, velünk, az Innonic közösségében.