HRBEST OF 2019 – UpSkill Programme and Talent.Net at IBS

Tanulj 2019 HRBEST díjazottaitól!

A HRBEST 2019 TALENTSHOW – ATTRACTION & RECRUITMENT – powered by Talentuno kategóriájában ARANY MINŐSÍTÉSt kapott az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola UpSkill Programme and Talent.Net at IBS című projektje.

Az IBS megpróbálta áttörni a sokszor lassúnak és elavultnak gondolt felsőoktatási szféra és a vállalatok, gyakorló HR-esek között gyakran feltételezett szakadékot.

Lendvai Lászlót (Head of Marketing and Admissions,International Business School Budapest) az IBS díjnyertes projektjéről.

Miért pályáztatok tavaly a HRBEST-re?

Szerettük volna bemutatni, hogy a HR-rel kapcsolatos fejlesztések nem csak a vállalati szférából indulhatnak ki, hanem egy kellően gyakorlatias képzéssel és oktatói gárdával rendelkező felsőoktatási intézmény is képes lehet ilyen újításokra. Emellett természetesen fontos volt számunkra az is, hogy a hazai HR-szakemberek tudomást szerezzenek az üzleti oktatásban az IBS-en bevezetett újfajta employability skills-alapú megközelítésről, amely egyszerre helyezi előtérbe a diákok mihamarabbi sikeres elhelyezkedésének célját, ill. a vállalati toborzás megkönnyítését. Az ötlet szakmai elismerése, vagyis hogy a projekt végül nyertesként került ki, az külön meglepetés és öröm volt a számunkra.

Pár mondatban elmeséled, miről szólt a nyertes projekt?

Az IBS UpSkill képzése egy új kezdeményezés, amelynek célja a munkaerőpiacon leginkább igényelt készségek felmérése és fejlesztése. A képzés célja, hogy felkészítse a hallgatókat, valamint versenyelőnyhöz juttassa őket a társaikkal szemben többek között munka pályázatokban, kiegyenlített készségfejlesztő tanfolyamok és innovatív értékelési eljárások biztosításával, valamint a szakmai készségek portfóliójának bemutatásával a leendő munkáltatók számára.

Az első tanév során a hallgatók kezdeti képességéinek fejlesztésén van a hangsúly, foglalkoztatás szempontjából hat kritikus készség teljesítéséhez: írásbeli kommunikációs, szóbeli kommunikációs, elemzői, kvantitatív, IT, valamint a csapatmunkai készségek. A második évben lehetősége nyílik a hallgatóknak képességeikhez igazodó fejlesztési workshopokon részt venni. Miután a hallgatók sikeresen teljesítették a modulokat, újonnan megszerzett készségeiket online „kitűzők” begyűjtésével ismerik el: ezek hivatalos mini-tanúsítványok, amelyek igazolják, hogy a hallgató az adott területen elért egy bizonyos eredményt, és méltónak tekinthető az adott kitüntetésre. Ezek mellett az IBS megállapít, felbecsül és elismer más készségeket és területspecifikus ismereteket is, hogy minden hallgató számára áttekinthető profilt készítsen: a társadalmi elkötelezettséget, az iskolán kívüli tevékenységeket, valamint más egyéb eredményeket.

A projekt másik oldala a Talent.Net internetes platform, ahol a hallgatók közvetlen kapcsolatot építhetnek ki a legvonzóbb szervezetekkel. A kitűzőiket és a készségprofilukat ezen a platformon is gyűjthetik, és engedélyükkel ezekhez az adott készségekkel rendelkező munkavállalót kereső leendő munkáltatók is hozzáférhetnek, ezzel segítve a toborzás és kiválasztás folyamatát.

Szerinted miért ti nyertetek, mi volt a pályázatban a bizonyos x-faktor?

A pályázat bírálói feltehetően értékelték az ötletben rejlő újdonságot, és annak pozitív elemeit a HR-szakmára nézve. Ezen felül fontosnak tarthatták, hogy egy a közvetlen iparági szereplőkön kívüli szervezettől érkezett a pályázat,, amivel az IBS megpróbálta áttörni a sokszor lassúnak és elavultnak gondolt felsőoktatási szféra és a vállalatok, gyakorló HR-esek között gyakran feltételezett szakadékot.

Kiknek köszönhető a sikeres projekt?

Első körben mindenképp a projektcsapatnak, akik kitalálták a program kereteit, és kidolgozták a megvalósíthatóság részleteit. A konkrét megvalósítás második köre egy ennél már jóval szélesebb, az oktatókat is magában foglaló lépés volt.

Azóta mi lett a projekt sorsa, továbbgondoltátok, fenntartjátok?

Az oktatási oldalon az IBS egy kezdeti pilot-félév után kidolgozta és a tananyag szerves részévé tette az UpSkill készségtárgyakat, amelyek immár egy éve folyamatos fejlesztés mellett sikeresen futnak. Másfelől megteremtettük a kitűzők odaítélésének technikai oldalát, és megtettük a kezdeti lépéseket a platform szélesebb körben történő népszerűsítésének irányába.

Mind a diákok, mind az első Upskill-t végzett diákokat kiválasztó cégek oldaláról megerősítenek minket a visszajelzések, hogy ez a program jelentős értéket teremt. Az érdeklődés hatására tervben szerepel a program megnyitása a vállalati szféra, mint a készségeit adott esetben továbbfejleszteni kívánó csoport irányába is.